Foto: CNP/Duško Miljanić

Komad “Bladi Mun” za koji tekst i režiju potpisuje Ana Đorđević biće sjutra igran na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 sati.

Uloge tumače: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Tekst je dramaturški obradio Stefan Bošković, kostime je uradila Svetlana Cvijanović uz asistenciju Gordane Bulatović, scenu Ljubica Petrović, dok su muziku radili Ivana Čanović i Bojan Jovović. Rediteljki je asistirala Nataša Milićević, dok je izvršni producent Danilo Milatović.

“Rad na ovoj predstavi se postavio kao satni mehanizam, kao organizam neprestanih promjena, koji se rotiraju, izvrću, ali nikad ne staju. Ritam pulsira dosljedno, otvara vrata velikih odluka, mijenja perspesktive, okreće sudbine. Iza svega, rediteljka Ana Đorđević je uspjela da nedefinisanu mješavinu ljudskih sudbina i kosmičkih uticaja dovede u ravnotežu, da jedan polifoni mehanizam iskontruiše u nit, u nježnu sliku iz koje sve izraste, u kojoj sve i nestane”, zapisao je Bošković.