Foto: CNP/Duško Miljanić

Predstava “Djeca sunca” koju je po tekstu Maksima Gorkog režirala Jovana Tomić biće sjutra igrana na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 sati.

Uloge su povjerene: Mišu Obradoviću, Sanji Vujisić, Vanji Jovićević, Slavku Kaleziću, Stefanu Vukoviću, Lari Dragović, Oliveri Vuković, Lazaru Dragojeviću, Jovanu Daboviću i Radmili Božović.

Tekst su zajedno adaptirali dramaturg Dimitrije Kokanov i rediteljka. Scenografiju potpisuje Jasmina Holbus, a kostime Selena Orb uz asistenciju Gordana Bulatović. Muziku je komponovao Luka Mejdžor, koreografiju osmislio Igor Koruga, a izvršna producentkinja predstave je Janja Ražnatović.

“Okosnica narativa komada je ‘revolucija’, neredi i protesti ljudi usljed epidemije kolere i siromaštva, dok se u svoja četiri zida ‘djeca sunca’ strastveno bore i izgaraju u ljubavnim trouglovima ili disfunkcionalnim zajednicama, brakovima, vezama. U srži svih tih odnosa, koji su i komični i tragični i bizarni, sa kojima svako može da se poistovjeti, leži jedno zrno koje sve različitosti objedinjuje, a to je želja za posjedovanjem, osvajanjem tuđih emocija, tijela i mozga, gdje se za taj cilj ne biraju sredstva”, zapisala je rediteljka Tomić o ovom komadu.