Foto: CNP/Duško Miljanić

Drama Martina Mekdone “The Beauty Queen” koju je režirala nagrađivana Ana Vukotić, biće večeras izvedena na sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta, od 20 časova.

Uloge tumače Ana Vujošević, Marta Pićurić, Dejan Ivanić i Momčilo Otašević. Scenografiju i kostime osmisila je Jelena Tomašević.

Diplomska predstava danas renomirane rediteljke, jedna je od najdugovječnijih produkcija nacionalnog teatra, a imala je premijeru u oktobru 2004. godine.

“Martin Mekdona je svojevrsno čudo savremenog teatra. Napustio je školu sa šesnaest godina, proveo nekoliko godina pišući radio drame. ‘The Beauty Queen of Leenane’ napisao je za osam dana. U vrijeme premijere ovog komada, 1997. godine, imao je dvadesetsedam godina i još četiri njegova komada izvodila su se u Londonu. Bio je to jedini dramatičar, poslije Šekspira kojem je to pošlo za rukom. Kada su ga pitali dokle će u svojim komadima obrađivati očaj i nasilje, Mekdona je odgovorio: ‘Napisaću nekada romantičnu komediju, u kojoj skoro da niko neće biti ubijen'”, zapis je britanskih medija o piscu i njegovom djelu.