Foto: Fokalizator

Podgorica – Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević i predśednik Društva crnogorskih izdavača (DCI) prof. dr Vladimir Vojinović potpisali su danas u Podgorici ugovor o projektu pod nazivom Akademija „Milovan Đilas“, čiji je primarni cilj afirmacija slobode govora kao temelja demokratije.  

Akademija “Milovan Đilas” podržana je u okviru projekta “Organizacija civilnog društva – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE” koga sprovodi CGO, u partnerstvu s njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji s Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira ga Ministarstvo javne uprave.

Na današnjem sastanku, upriličenom povodom proglašenja rezultata konkursa i potpisivanja ugovora, prigodnim govorima obratili su se ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i Daliborka Uljarević.

Akademija “Milovan Đilas” je projekat koji, između ostalog, podrazumijeva organizaciju, najmanje jednom godišnje, dvodnevnoga skupa novinara, predstavnika NVO, književnika, predstavnika političkih subjekata i stranih diplomata, te stručnjaka i naučnika iz raznih oblasti, a u čijem fokusu može biti revolucionarno, stvaralačko i političko djelovanje Milovana Đilasa.

U DCI su planirali i niz drugih aktivnosti o kojima će blagovremeno obavještavati javnost.