Foto: CNP/Duško Miljanić

Crnogorsko narodno pozorište postavlja na scenu komad „Nesporazum“ Alberta Kamija, u režiji Damjana Pejanovića.

Glumački ansambl čine: Ana Vujošević, Petar Novaković, Sanja Vujisić, Radmila Božović i Zoran Rakočević.

Uz režiju, Pejanović potpisuje adaptaciju komada i dizajn svjetla. Scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostmografkinja Lina Leković uz asistenciju Mije Đurović, za muziku je zadužena Vjera Nikolić, a za scenski pokret Tamara Vujošević Mandić. Asistentkinja Pejanoviću je Minja Novaković, a izvršni producent Danilo Milatović.

“Ako, postavljajući na scenu ovaj komad, sa pozorišnog igrališta jasno ne poručimo  da je došlo vrijeme da shvatimo da u materijalističkom svijetu ne možemo naći nit suštine, i da smo toliko ogrezli u sebičnoj grabežljivosti, u kojoj je sve dozvoljeno kako bi se stiglo do cilja, da ne možemo prepoznati svoga bližnjega, onda zasigurno nećemo uspjeti u našoj pozorišnoj djelatnosti.

Razlog za predstavu upravo jeste taj, da u sadašnjem trenutku – gdje bukti bratoubilački rat zarad resursa, gdje ljudi ne poznaju svoje srodnike, zaslijepljeni lažnim sjajem materijalističkih dobara – postoji divna prilika da sa scene jasno zagrmimo da je vrijeme da svijet prestane da bude prljava krčma”, riječi su reditelja Pejanovića.

Prema najavama iz nacionalnog teatra, predstava će premijerno biti izvedena u junu na Sceni Studio.