Foto: Teatar mladih

Komad “Noć tribada” koji je, prema tekstu Pera Ulova Enkvista režirao Branko Ilić, biće sjutra igran na sceni Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” od 20 časova.

Uloge tumače Jelena Simić, Ivona Čović, Slavko Kalezić i Branko Ilić.

“Cilj projekta je da se kroz umjetničku – pozorišnu formu približe teme koje su aktuelne u crnogorskom društvu, te da se afirmiše borba za istinskom ravnopravnošću između žena i muškaraca i važnost emancipacije žena u Crnoj Gori. Inspiracija je bio kontroverzan odnos prema ženama koji je imao čuveni švedski književni stvaralac August Strindberg, pa radnja komada prati njegov stav prema supruzi, njenim odlukama i postupcima, a koji su u suprotnosti s njegovom voljom. Akcenat priče je na disfunkcionalnom muško-ženskom odnosu u kojem muškarac pokazuje netrpeljivost prema ženinim izborima, pravima i emancipaciji”, ističe autorski tim predstave.

Gostovanje koprodukcije Centra za kulturu iz Tivta i Teatra mladih iz Podgorice, organizovan je u saradnji sa Prijestonicom Cetinje. Predstavu su podržali Evropska unija i Savjet Evrope, Univerzitet Crne Gore, Pravni fakultet u Podgorici, te Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja.