Knjiga pripovjedaka “Splav meduze” Dragana Radulovića upravo je izašla iz štampe, u izdanju Fokalizatora, i uskoro će se naći u knjižarama “Narodne knjige”.

Zbrika pripovjedaka „Splav meduze“ književnika Dragana Radulovića prvo je crnogorsko izdanje te knjige, koja je 2007. godine objavljena u izdanju hrvatskoga Antibarbarusa. Priče nose prepoznatljivi Radulovićev naratorski diskurs, koji slika karaktere, tipove i atmosferu crnogorskoga juga.

Dragan Radulović je rođen 1969. godine u Cetinju. Diplomirao je filozofiju na Filozofskome fakultetu u Beogradu. Objavio je zbirku priča „Petrifikacija“, roman „Auschwitz Café“, katalog groteski „Vitezovi ništavila ili Đavo u tranzicionom Disneylandu“, zbirku priča „Splav Meduze“ i dramu „Pejzaž do pakla ili propast kuće Marinkovića“. Predaje filozofiju u Srednjoj školi „Danilo Kiš“ u Budvi. Za književno stvaralaštvo dobio je nagradu Grada teatra „Stefan M. Ljubiša“ 2009. godine. Član je crnogorskog PEN-a, Crnogorskog društva nezavisnih književnika i predśednik je Matice crnogorske.

Radulović