Foto: CNP/Duško Miljanić

Izvođenjem predstave “Policajci” na sceni Studio od 20 sati, Crnogorsko narodno pozorište obilježiće Svjetski dan pozorišta.

Komad Slavomira Mrožeka režirala je Aleksandar Jovanović, a uloge tumače: Srđan Grahovac, Dejan Ivanić, Radmila Božović, Aleksandar Gavranić i Davor Dragojević

Reditelj je takođe izabrao muziku i adaptirao dramski tekst prema prevodu Petra Vujičića. Scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Lina Leković, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

“Komad govori o poslednjem političkom osuđeniku u jednoj totalitarnoj državi, kojom vladaju Infant i njegov stric Regent, a koji odlučuje da dobrovoljno ‘revidira’ svoj stav i da se stavi na raspolaganje vlastima. Država ostaje bez neprijatelja, postaje suvišno postojanje policije, pa oni sami moraju da glume neprijatelje države kako bi očuvali svoju službu”, siže je ovog komada.

Predstavi će prethoditi poruka egipatske glumice Samihe Ayoub čiji će prevod na crnogorski pročitati glumica nacionalnog teatra Tihana Ćulafić.