Podgorica – Portal Fokalizator, specijalizovano glasilo za književnost, kulturu i društvena pitanja, koji na redizajniranoj platformi svoje sadržaje nudi od prošloga proljeća, dostigao je početkom maja cifru od 21.000 originalnih korisnica i korisnika. Napredak od 10.000 novih korisnica i korisnika Portal je ostvario u posljednjih pola godine.

Analitički podaci govore o velikom broju pregleda naših sadržaja i značajnom vremenu koje korisnici i korisnice provode uz naše članke, pa članove redakcije ti podaci čine ponosnim, naročito kad se zna da Fokalizator ne objavljuje “žute” sadržaje, informacije iz rubrika crne hronike ili dnevno-političke tekstove.

Otvorenost Fokalizatora, kvalitet tekstova i značaj autorki i autora članaka doprinio je i tome da je od ukupnoga broja pregleda oko 48 odsto ostvareno izvan Crne Gore. Na taj način putem Fokalizatora crnogorska književnost čini veoma značajan prodor u prostore izvan granica Crne Gore, što je i jedan od temeljnih ciljeva naše izdavačke kuće.

Hvala na povjerenju!

FOKALIZATOR – NAŠA TAČKA GLEDIŠTA