Foto: Gradsko pozorište

Podgorica – Predstava „Samo da je po redu”, po tekstu Stefana Boškovića i u režiji Lidije Dedović, biće premijerno izvedena večeras u 20 sati, u izvedbi Večernje scene Gradskog pozorišta Podgorica, u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović”.

Opisujući komad, direktor GP Stevan Koprivica, kazao je da riječ o predstavi koja nudi pogled “pogled u avliju porodice izgubljene u prevodu”, te da je to amalgam smijeha i gorčine u kojem se raspada “osnovna ćelija svakog društva”.

“Ovaj projekat je povjeren Stefanu Boškoviću i Lidiji Dedović. Odavno na repertoaru nijesmo imali komad koji se bavi podgoričkom pričom i iz tog razloga je i donijeta odluka da se radi ovakva predstava”, kazao je umjetnički direktor GP Dušan Kovačević.

Dramski pisac Stefan Bošković, koji je i urednik za dramu u redakciji Fokalizatora, naglasio je da ovim tekstom “nije ponudio odgovore”.

“Vjerujem da ljudska glupost dolazi iz potrebe da se odgovori na sve. Pitanja pretvaraju svijet u tajnu, i u tome nalazim privlačnost. Ne volim da dobijem ono što očekujem da ću dobiti. Više sam se usmjerio na likove, njihove zaokrete, vibracije, intonacije”, kazao je Bošković.

Rediteljka Lidija Dedović, iznijela je utiske o radu na pripremi predstave.

“Živimo u novom primitivizmu koji naopako zovemo demokratijom. Rad sa glumcima predstave “Samo da je po redu” je radost. Bliski smo. Njihovo povjerenje, želja, nesporan talent i timski duh inspirišu”, kazala je Dedović.

U predstavi igraju Srđan Grahovac, Maja Šarenac, Dušan Kovačević, Lara Dragović, Omar Bajramspahić, Stefan Vuković, Marija Đurić i Tatjana Torbica. Scenografiju je uradila Smiljka Šeparović, kostimografiju Lina Leković, a muziku Vladimir Maraš. Predstava je rađena u koprodukciji sa produkcijskom kućom Beo art 2015.