Podgorica – Promocija romana „Dva talasa“ Dragane Kršenković Brković i knjige pripovjedaka „Splav meduze“ Dragana Radulovića biće promovisane śutra veče u 19 sati na platou ispred Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” u Podgorici. Osim autorke i autora, u promociji će učestvovati dramska umjetnica Kristina Obradović, koja će čitati odlomke iz objavljenih djela, i publicista Vanja Kovačević, koji će voditi razgovor s autorkom i autorom.

Roman „Dva talasa“ autorke Kršenković Brković najavljen je odlomkom te proze u broju 7–8 časopisa Fokalizator. Riječ je o specifičnoj pripovjedačkoj strategiji preplitanja više fabularnih tokova.

Dragana Kršenković Brković rođena je 1956. godine. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, i na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Magistrirala je na Filozofskome fakultetu Univerziteta Crne Gore. Autorka je dva romana, dvije zbirke pripovjedaka, zbirke jednočinki, monografije o Danilu Kišu, kao i više knjiga za đecu. Bila je gostujuća spisateljica u rezidencijalnim programima u SAD, u Mađarskoj i u Austriji. Dobitnica je brojnih književnih priznanja.

Zbrika pripovjedaka „Splav meduze“ književnika Dragana Radulovića prvo je crnogorsko izdanje te knjige, koja je 2007. godine objavljena u izdanju hrvatskoga Antibarbarusa. Priče nose prepoznatljivi Radulovićev naratorski diskurs, koji slika karaktere, tipove i atmosferu crnogorskoga juga.

Dragan Radulović je rođen 1969. godine u Cetinju. Diplomirao je filozofiju na Filozofskome fakultetu u Beogradu. Objavio je zbirku priča „Petrifikacija“, roman „Auschwitz Café“, katalog groteski „Vitezovi ništavila ili Đavo u tranzicionom Disneylandu“, zbirku priča „Splav Meduze“ i dramu „Pejzaž do pakla ili propast kuće Marinkovića“. Predaje filozofiju u Srednjoj školi „Danilo Kiš“ u Budvi. Za književno stvaralaštvo dobio je nagradu Grada teatra „Stefan M. Ljubiša“ 2009. godine. Član je crnogorskog PEN-a, Crnogorskog društva nezavisnih književnika i predśednik je Matice crnogorske.