Podgorica – Roman “Dva talasa” Dragane Kršenković Brković biće promovisan danas u 13 sati u Bemax areni, a s autorkom će razgovor obaviti prof. dr Aleksandra Nikčević Batrićević. Promocija je dio programa VIII internacionalnog sajma knjiga, čiji je organizator i pokrovitelj Glavni grad Podgorica.


“Glavni junak romana je inspektorka Marija Dašović, saradnik DEA, Policijsko-obaveštajne agencije za suzbijanje droge iz San Franciska. Ona putuje radi daljih istražnih radnji u Crnu Goru. Ovu sižejnu liniju prati stil jasan, zanimljiv, i dinamičan. Radnja pred čitaocima promiče živo i uzbudljivo kao filmski kadrovi. Inspektorka Marija Dašović sreće ljude tokom istrage i u seocetu Nes na ostrvu u blizini Holandije i stupa u razgovor s njima zbog potreba posla, ali ne može da se otme utisku samoće i nestajanja koji baš svuda oko sebe prepoznaje”, zapisala je o romanu Dragana Kalezić.


Mr Dragana Kršenković Brković rođena je 1956. godine. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, i na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Magistrirala je na Filozofskome fakultetu Univerziteta Crne Gore. Autorka je tri romana, dvije zbirke pripovjedaka, zbirke jednočinki, monografije o Danilu Kišu, kao i više knjiga za đecu. Bila je gostujuća spisateljica u rezidencijalnim programima u SAD, u Mađarskoj i u Austriji. Dobitnica je brojnih književnih priznanja.