Foto: Iva Mandić

Podgorica – Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, u vezi prijave podnijete protiv mr Nele Savković Vukčević, uvidom u spise predmeta ocijenili da se u navedenim radnjama ne stiču elementi prekršajne odgovornosti, te da nema potrebe za dodatnim prikupljanjem obavještenja, saopšteno je iz Uprave policije.

Osim policije, po prijavi predśednika Udruženja novinara Tihomira Burzanovića, izjasnio se i državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu, koji smatra da se u tom događaju ne stiču elementi krivičnog djela.

“Odjeljenju bezbjednosti Podgorica je juče, 28. januara 2023. godine, T.B., kao predsjednik Udruženja novinara Crne Gore, podnio prijavu protiv N.S.V. On je u prijavi naveo da N.S.V. u svom autorskom tekstu objavljenom na jednom portalu iznijela niz neistina i kleveta na njegov račun, te da sve ima za posledicu ugrožavanje njegove sigurnosti i članova njegove porodice. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u ovom događaju ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te da službenici policije cijene postojanje prekršajne odgovornosti”, saopšteno je iz Uprave policije.