Foto: CNP/Duško Miljanić

Predstava “Šćeri moja” koju je po nagrađenom tekstu Maje Todorović adaptirala i režirala Ana Vukotić biće sjutra igrana na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 sati.

U glumačkom ansamblu su: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Scenografiju je osmislio Aleksandar Vukotić, kostime Leo Kulaš uz asistenciju Line Leković, muziku potpisuje Aleksandar Radunović Popaj, a koreografiju Sonja Vukićević. Balša Poček bio je saradnik na dramaturgiji, a izvršna producentkinja je Nela Otašević.

Dramski tekst Todorović je prvonagrađeni sa prvog konkursa nacionalnog teatra za savremeni domaći dramski tekst, a premijerno je izvedena 17. maja 2016. godine.

“U fokusu drame ‘Šćeri moja’ nalazi se položaj žene u savremenom svijetu i odnos prema ženskom djetetu. Sa ciljem da podstakne na razmišljanje i muškarce i žene, autorka je problematiku komada postavila u istorijski okvir. Priča prati transformaciju knjeginje Zorke Petrović od djevojčice koja se igra loptom do odrasle žene udate za Petra I Karađorđevića. Na tom putu vidimo društvo u kome i danas živimo – svijet u kojem se žene još uvijek ne tretiraju isto kao muškarci”, siže je ovog komada.