Foto: Glavni grad Podgorica

Još jedna, treća Podgorička knjižara biće sjutra otvorena na Trgu Nikole Kovačevića 5 u Podgorici, u 11 sati.

Novi objekat u Bloku 5 namijenjen je najmlađoj čitalačkoj publici, a zvanično će je otvoriti gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Zatim će učiteljica Maja Petričević sa učenicima V1 odjeljenja Osnovne škole „Pavle Rovinski“ čitati odlomke iz knjige „Velika tvornica riječi“, a interaktivnim čitanjem „žele da ukažu na značaj i snagu riječi“.

Podgorička knjižara, koja je ujedno i čitaonica, djelovaće pod okriljem gradske Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“, sa misijom širenja kulturnog i umjetničkog svijeta i ponude grada.

„Podsticaj za otvaranje treće knjižare namijenjene đeci, između ostaloga, jeste i rad prethodne dvije knjižare, ali prije svega taj podsticaj je potekao iz brojnih programa koje je Biblioteka organizovala protekle dvije godine a koji su bili namijenjeni đeci i mladima i koji su bili veoma pośećeni. Dakle, jedna ovakva knjižara potrebna je gradu, potrebna je roditeljima, potrebna je najmlađima. Namjera Podgoričke knjižare 3 – knjižare za đecu je da sadržajima pridobije mlade čitaoce, da ih oblikuje i usmjeri na svijet mašte, fantastike, kroz odabranu literature ali i radionice koje će se odvijati upravo u knjižari“, istakli su iz gradske uprave.