Kratka priča članice redakcije Fokalizatora Tijane Rakočević našla se među pričama 10 autorki i autora iz cijeloga svijeta, u finalu za nagradu “A Sea of Words”, po odluci međunarodnoga žirija.
Književni konkurs za mlade „A Sea of Words“ petnaestu godinu zaredom organizuje i realizuje Evropski mediteranski institut (IEMed) u saradnji sa Fondacijom „Ana Lindt“. U prvom krugu Žiri je izdvojio 152 priče, u drugom je 45, dok je u trećem krugu glasanja broj tekstova sveden na 10, među kojima je i priča Tijane Rakočević.
Svih deset autorki i autora biće pozvani da 25. i 26. novembra 2022. godine učestvuju u ceremoniji proglašenja laureata, koja će se održati u Barseloni.
U finalu takmičenja našli su se i autorke i autori iz Alžira, Češke Republike, Italije, Jordana, Bosne i Hercegovine, Italije, Palestine, Sirije i Tunisa, a ovogodišnje izdanje bilo je posvećeno borbi za ravnopravnost polova.
Odabrani radovi biće objavljeni u digitalnoj publikaciji sa tekstovima na maternjem jeziku i u prevodu na engleski jezik.