Foto: CNP

Predstava „Lopovi ne dolaze uvjek sa zlom namjerom“ koju je po istoimenoj komediji nobelovca Darija Foa režirala Edina Mustafić Avdiu biće sjutra igrana na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 sati.

Uloge tumače: Baškim Aljaj, Bljerta Kurti, Edis Ljuka, Amina Ljuka, Amra Demiri i Sakib Ljika. Scenografkinja i kostimografkinja je Jetmira Hodži, a izvršni producent Munib Abazović.

„Komedija sažima istoriju aristokratskih porodica i razlike između viših i nižih klasa. Radnja komada govori o lopovu, pripadniku niže klase, koji pokušava da krade u kući osobe na visokom društvenom položaju. U kući se odigravaju komične situacije koje otkrivaju mnoge tajne koje krije visoka klasa“, siže je ove predstave.

Rediteljka Mustafić Avdiu navodi da je ovo bila njena diplomska predstava 2018. godine.

„Vratili smo se ovom tekstu jer je aktuelan i korespondira sa sadašnjim trenutkom. Živimo u svijetu koji ljude dijeli u klase i publika će imati priliku da, kroz komične situacije u predstavi, prepozna brojne porodice u našem društvu. Glavna poruka predstave je da ljudima ne treba suditi po izgledu, poslu koji obavljaju ili situaciji u kojoj se nalaze“, zaključila je ona.