Foto: Fokalizator

Izdavačka kuća Fokalizator nastupaće od śutra do 1. oktobra na Mediteranskome sajmu knjiga u Splitu i Internacionalnome sajmu knjiga u Podgorici, i u izlagačkome segmentu i u pratećim programima.

Splitskoj publici biće predstavljen projekat “Splitera”, u kome Fokalizator ima ulogu partnera, pa će śutra u 17 sati u dvorani “Gripe” hrvatski književnik i fotograf Edi Matić skupa s glavnim urednikom Fokalizatora Vladimirom Vojinovićem predstaviti taj internacionalni projekat, a u sklopu toga događaja će crnogorske autorke i autori Boris Đurović, Jelena Nelević, Tijana Radulović i Andrija Radović čitati svoja najnovija pjesnička ostvarenja.

I u pratećem programu sajma u Podgorici biće zastupljeni autorka i autor Fokalizatora. Tijana Rakočević promovisaće, uz pomoć Dragane Erjavšek svoju knjigu priča “Intimus”, dok će Andrija Radović promovisati knjigu “Metrički savršen tromb”.

Gostovanje na sajmu knjiga u Splitu omogućilo je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, a učešće na sajmu u Podgorici odvija se pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i sport Glavnoga grada Podgorice.