Foto: Gradska TV

Podgorica (izvor: gradski.me) – “Igrati se sa školstvom u toj mjeri da ostavite đecu bez grijanja, a prosvjetare sa umanjenim zaradama je nešto što treba da zamaskira veliku strategiju koja se sprovodi u Crnoj Gori”, ocijenio je profesor FCJK Vladimir Vojinović.

Gostujući u emisiji “Pressing” na Gradskoj, Vojinović je kazao da nedostatak grijanja u crnogorskim školama predstavlja vrh ledenog brijega.

Smatra da je na snazi manipulacija crnogorskim školstvom, kao i da je taj plan kreiran van naše države.

“Plan koji je smišljen izvan Crne Gore – do kraja izmijeniti sistem školstva, zabaviti se dnevnim pitanjima, a usput rješavati ono što će obezbijediti trajna sredstva manipulacije crnogorskim školstvom”, ocjenjuje Vojinović.

Komentarišući izdvajanje 900.000 eura za vjersku školu, dok imamo ovako loše uslove u državnim, Vojinović smatra uvodom u klerikalizaciju crnogorskog društva.

“To je nešto što možemo očekivati nakon potpisivanja ‘Temeljnog ugovora’ i svih donacija kojima građani pomažu vjerske zajednice, odnosno njihov školski sistem”, navodi Vojinović.

Naglašava da je protiv uvođenja vjeronauke u crnogorsko školstvo.

Osvrnuo se na pitanje popisa, i ponovio ranije izrečeni stav da on ne treba biti uskoro organizovan.

“Popis treba odgoditi za nekolike godine, jer se Crna Gora nalazi u nezavidnom položaju i rezultati popisa doprinijeli bi produbljivanju podjela”, istakao je Vojinović i pozvao poslanike da odgode popis – ako im je stalo do mira i stabilnosti Crne Gore.