Foto: Tone Stojko/Fokalizator

Podgorica – Glavni urednik Fokalizatora Vladimir Vojinović i urednik za esej Andrej Nikolaidis, nastupiće 30. novembra na 5. sajmu izdavaštva u BiH “Knjige u nišama – KUN”.

Nikoladis će toga dana biti gost pjesnika Ahmeda Burića u okviru programa “Jutro sa autorom”, a u 19 časova Nikolaidis i Vojinović predstaviće sarajevskoj publici “Sabrane pripovijetke” Milovana Đilasa, jedan od najznačajnijih izdavačkih poduhvata Fokalizatora.

Zajednica izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine u saradnji s Bosanskim kulturnim centrom Sarajevo i ove godine organizuje manifestaciju “Knjige u nišama”, čiji je glavni cilj promocija izdavačkih projekata i stvaralačkih poduhvata, s posebnim naglaskom na promovisanje kulture čitanja.

Održavanje 5. KUN-a planirano je u periodu od 29. novembra do 3. decembra 2022. godine u prostoriijma BKC-a. Osim članova Zajednice izdavača/nakladnika, svoju produkciju predstaviće i drugi izdavači, pa će, kako navode organizatori KUN-a, i ove godine biti prilika da se na jednom mjestu pokaže relevantna produkcija knjiga u Bosni i Hercegovini. Program 5. KUN-a čini 20-ak različitih sadržaja – promocija, radionica, druženja bibliotekara…

Radno vrijeme sajma je od 10:30 do 20 sati, a ulaz na sajam je besplatan.