Foto: Cineplexx

Pet filmova Bola Boškovića biće prikazivano od danas do petka u u bioskopu Cineplexx Big Fashion, a projekcije će počinjati u 19 sati.

Reviju njegovih dokumentarnih ostvarenja otvoriće premijera filma “Od Orja Luke preko Skadra i Bregalnice do Verdena”.

“Film govori o Milošu Nikole Nikoliću sa Orje Luke koji se, nakon odlaska za Ameriku, prvi put vratio na poziv kralja Nikole 1912. da se osvaja Skadar, drugi put 1913. kada se išlo na Bregalnicu, i treći put 1916. godine kada se odaziva pozivu američkog predsjednika Vudroa Vilsona i učestvovao u najdužoj i najkrvavijoj bici Velikog rata, bici kod Verdena”, zapisao je Bošković o ovom ostvarenju.

Naredna četiri dana, takođe u terminu od 19 sati, na programu podgoričkog bioskopa su i naslovi: “Barice”, “Priča zelene strane“, “Nesalomljivi” i “Ja, Maria Gabriela, unuka kraljice Jelene Savojske”.

“Publika će imati priliku da sazna zanimljivosti o kraljici Jeleni Savojskoj kroz priču njene unuke Marije Gabrijele, koja je provela dosta vremena sa crnogorskom princezom i koja otkriva mnoge sakrivene strane života italijanske kraljevske familije, na primjer da je svaki dan kraljica Jelena od svog muža, italijanskog kralja Emanuela III, dobijala buket svježih ljubičica”, navodi se u najavi ovog događaja.