Književno veče “Rok muzika u Crnoj Gori” biće održano večeras u Multimedijalnoj sali KIC “Budo Tomović”, u 19 sati, a o toj temi govoriće novinar i publicista Željko Milović, Damir Murseljević i Boris Burić iz NVO “Montenegro Records.

Željko Milović objavljuje od 1986. godine kritike, članke i eseje vezane za problem kulture i subkulture, kao novinar, saradnik ili kolumnista novina, časopisa, radio stanica i web portala iz Crne Gore i regiona. Od 1994. radi kao novinar, voditelj i urednik eimisija na Radio Baru.

Dobitnik je nekoliko nagrada za radio novinarstvo, među kojima i Grand-Prix “Zlatni mikrofon” na Festivalu radijskog stvaralaštva Crne Gore 2010.godine. U časopisu (Omladinski) Grafiti devedesetih uređivao je prvo glasilo u Crnoj Gori posvećeno domaćoj poprock muzici – podlistak “RTS” (Road to South). Bio je urednik Barskih novina, Novih barskih novina i bARS-a, časopisa za umjetnost i kulturu, a od 2008. portala Bar Info – dnevnih novina Bara na internetu.

Publikovao je devet knjiga poezije i proze. Za zbirku priča “Ti dani, te godine” dobitnik je književne nagrade “Ćamil Sijarić” za 2006/07.godinu. Samostalni je autor monografije “Bar s druge strane ogledala”, te kourednik i koautor monografije “Knjiga o Baru i Pristan, priča o srušenom gradu”. Sarađivao je u izradi petoknjižja “Istorijski leksikon Crne Gore”. Član je Udruženja književnika Crne Gore.