Foto: FCJK

Cetinje – Upis na FCJK počinje u poneđeljak 3. jul, a iz te institucije saopšteno je da se zainteresovani ove godine mogu prijaviti i elektronskim putem.

“Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da smo ove godine postali dio sistema upisi.edu.me i na taj način pojednostavili proces upisa na Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK). Zahvaljujući ovoj platformi upis na FCJK postaje brz i efikasan”, saopšteno je iz te obrazovne institucije.

Procedura upisa je jednostavna. Nakon registracije i unosa jedinstvenog matičnog broja (JMB) osnovni podaci biće preuzeti iz informacionog sistema Ministarstva unutrašnjih poslova a ocjene i uspjeh tokom četiri razreda srednje škole, kao i bodovi za dva predmeta od značaja za upis na FCJK, povlače se iz registra Ministarstva prosvjete.

“Podsjećamo da će Konkurs za upis na FCJK biti raspisan u subotu 1. jula. Elektronski upis počinje u poneđeljak 3. jula a završava se u utorak 4. jula u 16 sati”, navodi se u saopštenju FCJK.

Elektronske usluge za studente realizuju se u okviru projekta “E-usluge i digitalna infrastruktura kao odgovor na COVID19” koji finansira EU, a sprovodi UNDP u saradnji s Ministarstvom javne uprave Crne Gore.