Podgorica – Književnici Andrej Nikolaidis, Ognjen Spahić, Aleksandar Radunović i Vladimir Vojinović nastupiće u pratećim programima Mediteranskoga festivala knjige u Splitu, koji će se u dvorani “Gripe” održavati u periodu od 28. septembra do 2. oktobra.

Na tom značajnom regionalnom festivalu, zahvaljujući saradnji organizatora sa izdavačkom kućom Fokalizator, Crna Gora ima status zemlje-goste, a članovi redakcije i autori Fokalizatora učestvovaće u četiri prateća programa koji su važni segmenti festivala.

Osim promocije Nikolaidisovoga novog romana “Anomalija”, čija štampa se upravo privodi kraju skupa sa Spahićevim romanom “Hansenova djeca”, organizatori su planirali da splitskoj publici predstave i dramsko stvaralaštvo Aleksandra Radunovića, te da na tematskoj tribini sa gostima iz Crne Gore porazgovaraju o aktuelnim društveno-političkim i prilikama u sferi kulture naše zemlje.

Fokalizator će na sajamskom štandu predviđenom za zemlju-gosta izložiti sva objavljena izdanja knjiga i sve brojeve časopisa Fokalizator. Članovi redakcije Dražen Savković i Sario Al Mustafa putem Portala Fokalizator obavještavaće domaću javnost o događanjima na sajmu, naročito o aktivnostima članova redakcije i autora Fokalizatora.

Nastup Fokalizatora na MFK podržalo je Ministarstvo kulture i medija a štampu romana “Anomalija” i “Hansenova djeca” Sekretarijat za kulturu i sport Glavnoga grada Podgorice.