Foto: screenshot

Podgorica (CDM, TVE) – Novinarka i urednica Dokumentarnog programa TVCG Tanja Šuković saopštila je sinoć u emisiji TV E da je juče primila rješenje o postavljenju za šefa dokumentacije u RTCG, zbog čega je autorka emisije “Pečat” prinuđena da napušti dugogodišnje poslove organizovanja i uređivanja dokumentarnog programa.

Gostujući u emisiji “Velika debata” na TV E kazala je da je odlukom menadžmenta kuće RTCG postavljena za šefa Dokumentacije.

“Od danas sam šef dokumentacije, a u stvari nijesam ni sigurna šta sam. Mislim da sam jedino ono što mi obrazovanje nalaže, a to je psiholog”, kazala je ona.

Šuković je saopšitila da je ponosna na sve što je do sada uradila u njenoj drugoj kući za skoro 30 godina karijere. Nakon dolaska nove rukovodeće garniture, predvođene Borisom Raonićem, trpi konstantan mobing i pokušaje profesionalne degradacije.

“Mislim da je ovo vrijeme i gore od devedesetih. Svi smo ograničeni mjestom rođenja, pa tako i moja djeca. Ali, prvi put sam im u životu rekla da mislim da bi trebalo da odu odavde jer ovdje neće moći da misle i da rade ono što žele jer će cijeli život biti ograničeni”, kazala je ona.

Tanja Šuković smatra kako ocjena da su mediji u stanju kuvane žabe ne važi za sve, ali važi za većinu.

“Novinarstvo bi trebalo da bude ono čemu nas ta profesija i struka uče – prije svega odgovorno prema ljudima. Pošteno prema onome o kome se piše, a krovna institucija za pošteno novinarstvo bi uvijek trebalo da bude Javni servis”, poručila je Šuković.