Podgorica – “Veselin Drljević, Naod Zorić, Predrag Miranović, Filip Lazović i Amina Murić danas su (s)učestvovali u novom nezakonitom izboru Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG suprotno pravosnažnoj sudskoj presudi i time nastavili nanositi štetu javnom servisu i evropskom putu Crne Gore”, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje.

Iz CGO navode da su ti članovi Savjeta “u udruženom i planskom djelovanju ušli u zonu krivične odgovornosti, a za razliku od prošlog puta imali su sudsku odluku što ih čini svjesnim učiniocima”.

“CGO poziva Tužilaštvo da se proaktivno zainteresuje za ovaj slučaj. CGO podsjeća, da shodno obrazloženju sudskih odluka, nedvosmisleno proizilazi da Raonić nije mogao, niti može biti izabran za gen. direktora po javnom konkursu koji je danas ponovo aktuelizovan. Članove Savjeta je na ovo blagovremeno upozorila stručna i zainteresovana javnost”, navodi se u saopštenju.

CGO je pozdravila poziciju članice Savjeta RTCG Marijane Camović Veličković “koja je jedina bila u raspravi dosljedna i pri valjanom pravnom tumačenju i iz tih jasnih razloga nije saučestvovala u ovom opasnom podređivanju zakona interesima pojedinca i donošenju skandalozne odluke”.

“Javnosti radi, jer su neki akteri preko trolova i botova problematizovali što je CGO objavio imena i fotografije članova Savjeta, podsjećamo da su oni javni funkcioneri koji svakomjesečno primaju, iako se rijetko sastaju, od 670 eura (članovi) do 1.335 eura (Drljević, predsjednik).Postavlja se i pitanje šta bi nekadašnji „aktivista“ Raonić poručio „direktoru“ Raoniću nakon ove odluke Savjeta RTCG kojom je jedna interesno-klijentelistička grupa, na budžetu građana, ismijala pravosudni sistem u Crnoj Gori demonstrirajući da zakon za njih ne važi”, zaključuje se u saopštenju CGO.