Promocija knjige pripovjedaka “Sentimentalni rak” Dragane Kalezić i pjesničke knjige “Klin u Sunce” Borisa Đurovića biće održana u utorak (17. maja), u 19 sati, na platou ispred Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” u Podgorici. Sa Kalezić i Đurovićem, koji će čitati svoja nova ostvarenja, razgovaraće književna kritičarka Dragana Erjavšek.

Knjiga Dragane Kalezić objavljena je u ediciji Savremena crnogorska pripovijetka izdavačke kuće Fokalizator. U pitanju je knjiga proza za koju je Kalezić primila treću nagradu na književnome konkursu PAF 2020. godine.

Kalezić

Dragana Kalezić rođena je u 1980. godine u Podgorici. Osnovne studije završila je na Filozofskome fakultetu u Nikšiću, a magistarske na Filološkome fakultetu u Beogradu. Profesorica je ruskoga jezika i književnosti, prevoditeljica i autorka kratkih narativa. Živi u Podgorici.

Nova pjesnička knjiga Borisa Đurovića potvrđuje poetski put koji je ovaj autor započeo u izdavačkoj kući Fokalizator pjesničkim prvijencem „Svi moji demoni“.

Đurović

Boris Đurović rođen je u Titogradu 1988. godine. Zapošljen je kao televizijski reporter. Profesor je crnogorskoga jezika i književnosti. Živi u Danilovgradu.