Druga tribina iz serijala „Žene u kulturi“ biće organizovana u četvrtak u 18 časova u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović“,  a učestvovaće Mensura Vanja Popović, Ivana Mrvaljević, Kristina Obradović i Tamara Vujošević Mandić. Tribinom, koja će u fokusu imati položaj žena u savremenom pozorištu, moderiraće  dr Tijana Todorović.

Mensura Vanja Popović, nekadašnja je direktorica Dječjega, kasnije Gradskoga pozorišta u Podgorici (od 1972. do 1999). Bila je operativna direktorica Gradskoga pozorišta u periodu od 2000. do 2011. godine i producentkinja više od 130 predstava za đecu i odrasle. Dobitnica je nagrade za životno djelo “Vasilije Ivanovič Šćukin”.

Ivana Mrvaljević je pozorišna i filmska glumica koja je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Bora Stjepanovića. Svoje magistarske studije završila je na Univerzitetu u Torinu. Stalna je članica ansambla Gradskoga pozorišta od 1999. Godine.

Kristina Obradović je pozorišna i filmska glumica koja je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Bora Stjepanovića. Na istome fakultetu je završila specijalizaciju iz predmeta Glas. Glumila je u brojnim pozorišnim i filmskim ostvarenjima. Tamara Vujošević Mandić je baletska igračica koja je svoje baletsko obrazovanje sticala u Podgorici i Beogradu. Diplomirala je 1986. godine u klasi profesorice Zinete Musić. Njeni rani angažmani se vezuju za Sarajevsko narodno pozorište i hercegnovsko pozorište Dodest, đe je angažovana kao igračica i koreografkinja. Od 2000. godine radi kao baletski pedagog u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“, a takođe je angažovana kao saradnik za koreografiju i scenski pokret u Crnogorskome narodnom pozorištu.